انواع دلمه خوشمزه : بخش دوم

به نام خدا

 

انواع دلمه خوشمزه : بخش دوم

 

فودکافی

غذای ایتالیایی یک طعم عالی :

مواد لازم : ( برای 6 نفر)
گوشت چرخ کرده چهارصد گرم ، برنج یک دوم پیمانه ، فلفل دلمه قرمز شش عدد،
لوبیا سبز آب پز شده صد گرم خرد شده ، سیر دو حبه رنده شده ،پیاز یک عدد متوسط و خرد شده ،گوجه فرنگی چهار عدد متوسط خرد شده ، روغن مایع دو سه قاشق غذا خوری ، نمک ، فلفل به میزان لازم ، پودر سیر و پودر پیاز یک قاشق غذاخوری ، سرکه یک چهارم پیمانه ، آویشن یک قاشق چای خوری ، شکر یک قاشق چای خوری .

 

طرز تهیه دلمه فلفل ایتالیایی :

ابتدا برای تهیه سس گوجه‌فرنگی، پودر سیر،‌ یک دوم پیمانه آب، پودر پیاز،‌ سرکه و شکر را نیم ساعت در یک قابلمه کوچک روی شعله متوسط بجوشانید. در صورت نیاز کمی آب اضافه کنید و در چند دقیقه آخر پودر آویشن را اضافه کرده و نمک و فلفل آن را اندازه کنید. در ادامه برنج را به همراه یک پیمانه آب و یک قاشق چای‌خوری نمک بیست دقیقه بجوشانید، سپس آبکش کرده و کنار بگذارید. یک تابه مناسب انتخاب کنید و روغن مایه را اضافه کرده و سپس پیاز را ریخته و خوب تفت بدهید و سیر را نیز به آن بی افزایید و در ادامه گوشت چرخ کرده را نیز بریزید و مواد را خوب هم بزنید و همچنان تفت بدهید تا رنگ گوشت تغییر کند ، سپس لوبیا را اضافه کنید و بعد نمک و فلفل تا مواد طعم بگیرید
در مرحله بعدی :سر فلفل‌ها را بریده و داخل آن را خالی کنید. فر را روی 180 درجه سانتی‌گراد داغ کنید. در یک کاسه، برنج را با مایه گوشت و یک‌چهارم پیمانه از سس گوجه‌فرنگی مخلوط کرده و نمک و فلفل آن را اندازه کنید. داخل فلفل‌ها را با مایه گوشت و برنج پر کنید و در فلفل‌ها را ببندید. سپس یک ظرف نسوز را چرب کنید. سس گوجه‌فرنگی را کف آن ریخته و فلفل‌ها را در آن بچینید. دلمه‌ها را پنجاه دقیقه در فر بپزید و هر یک رب از سس گوجه‌فرنگی روی آن بریزید. نوش جان

 

 

فودکافی

دلمه گوجه بادمجان با مرغ :

مواد لازم:
برنج یک دوم پیمانه ، سبزی دلمه سیصد گرم ، پیاز یک عدد ، سیر دو حبه ،
بادمجان دلمه ای یک عدد بزرگ ، فلفل دلمه ای یک عدد ، گوجه فرنگی دو عدد متوسط ، ران مرغ سه عدد ، نمک، فلفل ، زردچوبه به مقدار لازم ، روغن به مقدار لازم ،

 

طرز تهیه دلمه گوجه بادمجان با مرغ :

برای تهیه این غذای خوشمزه ابتدا باید محتویات درون دلمه ها را آماده کنیم، بدین منظور اول سبزی مخصوص دلمه را خریداری کرده پاک میکنیم، آن را خوب می‌شوییم و با چاقو، ریز ریز میکنیم و کنارمیگذاریم ، بعد از آن یک دو پیمانه ( پیمانه یا لیوان ) برنج را به مدت ده دقیقه در آب قرار می دهیم. برای تهیه محتویات دلمه، یک پیاز متوسط همراه با چند حبه سیر را خرد کرده و داخل قابلمه ای که مقداری روغن درآن ریخته ایم میریزیم و کاملا پیاز و سیر را تفت می دهیم تا مقداری سرخ شوند . کمی زردچوبه، فلفل و نمک اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم . سپس سبزی مخصوص دلمه را که از قبل ریز و آماده کرده ایم، به پیاز و سیر اضافه میکنیم و با هم مخلوط کرده تا مقداری سبزی از خیسی در بیاد و بعد از آن برنج را که از قبل آماده کرده ایم به بقیه مواد اضافه میکنیم و کاملا مخلوط میکنیم، تفت می دهیم تا کمی سرخ شوند. بعد شعله را خاموش می کنیم تا مواد سرد شود . در ادامه بادمجان و گوجه ای که میخواهیم استفاده کنیم باید درحد متوسط باشد وسط آنها را خالی میکنیم ،موادی که قبلا حاضر کرده ایم و تقریبا سرد شده است را کم کم به درون بادمجان و گوجه ها که وسط آن را خالی کرده ایم میریزیم. در این دستور می توانید از فلفل دلمه ای هم استفاده کنید ، و سپس دلمه ها را در قابلمه چیده و درب آن را می بندیم. ران مرغ را می توانید زیر دلمه ها بگذارید تا پخته شود و یا جداگانه سرخ کرده و موقع سرو کنار دلمه ها قرار بدهید . نوش جان

فودکافی :   انواع کتلت و شامی

 

فودکافی

دلمه فلفل  غذای پر طرفدار :

مواد لازم:
گوشت چرخ کرده صدو پنجاه گرم ، برنج دو پیمانه ، سبزی دلمه یک دوم پیمانه ، فلفل دلمه چهار عدد بزرگ ، پیاز یک عدد ، لپه یک پیمانه ، رب گوجه فرنگی دو قاشق غذا خوری ، شکر یک قاشق غذا خوری ، آبغوره به مقدار لازم ، زرشک سه قاشق غذا خوری ، نمک ، فلفل ، زردچوبه به مقدار لازم ، روغن به مقدار لازم ، آب یک و نیم لیوان .

طرز تهیه دلمه فلفل دلمه :

ابتدا لپه های خام را از چند ساعت قبل در آب خیسانده و آب آن ها را چندین مرتبه تعویض کنید تا نفخ آن ها از بین برود. برنج را نیز از ساعتی قبل خیس کنید. سپس لپه ها را با مقدار کافی آب و بدون استفاده از نمک بجوشانید. بعد از نرم شدن لپه ها، آن ها را آبکش کرده و کنار بگذارید. در ظرف دیگر به مقدار کافی آب ریخته و پس از جوش آمدن، برنج از قبل خیس شده را به آن بیفزایید و مرتب هم بزنید. زمانی که برنج نرم شده و به مرحله آبکش کردن رسید، آن را آبکش کرده و همچون لپه کنار بگذارید. در ادامه سبزی های تازه شامل گشنیز، نعنا، ترخون و جعفری را به خوبی پاک کرده و بشویید و آبکش کنید وکمی بعد آنها را ساطوری کنید ،سپس در ماهیتابه ای مناسب مقداری روغن ریخته و گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید تا به اندازه کافی سرخ شود. سپس زرشک را اضافه کرده و تفت دهید. نمک، زردچوبه و فلفل را به مواد موجود در ماهیتابه اضافه کنید و طعم آن را مزه کنید تا در صورت لزوم مقدار بیشتری اضافه کنید. در انتها 4 قاشق غذا خوری از سبزی های دلمه را به مخلوط حاضر اضافه کنید. مراقب باشید سبزی ها زیاد تفت نخورد تا خاصیت خود را از دست بدهد . در ادامه آشپزی برنج آبکش شده را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم. اکنون مایه مورد نیاز جهت پر کردن فلفل دلمه ای های رنگی آماده است.

 

فودکافی

مرحله دوم پخت فلفل دلمه ای:

این مواد را کنار گذاشته و به تهیه سس دلمه می پردازیم. مقداری روغن داخل یک ماهیتابه ریخته و سپس پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و داخل روغن می ریزیم. پیازها را تا هنگام نرم شدن تفت داده و سپس مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به آن می افزاییم. مقدار باقی مانده سبزی های دلمه را که از قبل شسته و خرد کرده ایم، به همراه رب به مواد حاصل اضافه می کنیم و به همراه سایر مواد در ماهیتابه تفت می دهیم. در انتها یک و نیم لیوان آب را به سس اضافه کرده و مقداری آبغوره نیز به آن می افزاییم. مخلوط را روی حرارت قرار می دهیم تا تمام مزه های موجود در آن، به خورد هم بروند. برخی ها ترجیح می دهند که سس دلمه ای که درست می کنند، طعمی ملس داشته باشد. برای این کار کافی است یک قاشق چای خوری شکر را به سس اضافه کرده و خوب هم بزنید. اکنون سس دلمه نیز آماده است.

فودکافی :   زرشک پلو با مرغ یک غذای خواستنی

 

مرحله بعدی آماده کردن :

مرحله بعد پرکردن دلمه ها می باشد. پس قسمت فوقانی فلفل  ها را دور تا دور برش زده و تخم های درون آن را خالی می کنیم. مواد گوشتی که از قبل آماده کرده ایم را با قاشق داخل فلفل ها ریخته و در صورت تمایل می توانید پس از پر شدن نصف فلفل دلمه ای، مقداری از سس را روی آن ریخته و مجددا مواد بریزید. پس از این که فلفل ها کاملا پر شد، آن ها را فشار داده و درب آن ها را می بندیم در مرحله آخر سسی که در مرحله پیش آماده کرده ایم را، درون قابلمه ای متناسب با سایز فلفل ها می ریزیم. اندازه قابلمه باید به گونه ای باشد که فلفل ها پس از قرار گرفتن در کنار یکدیگر فیکس شوند. سس را داخل قابلمه مورد نظر ریخته و دلمه ها را به صورت منظم در کف ظرف می چینیم. مقدار سس باید به حدی باشد که پس از قرار گیری دلمه ها در کف ظرف، تا نصف دلمه ها بالا بیاید. اگر سس شما غلیظ بود با افزودن مقداری آب آن را رقیق کنید تا سطح آن بالا آمده و نصف دلمه ها را در بر بگیرد ، برای پخت کامل حدود نیم ساعت الی چهل و پنج دقیقه درب قابلمه را بسته و شعله حرارت را کم می کنیم پس از گذشت این مدت، دلمه ها آماده سرو کردن هستند . نوش جان

 

صفحه نخست

 

تبلیغات چینود پلاس
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها