طرز تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر
ته چین مرغ یکی از غذاهای پر طرفدار ایرانی است که به عنوان یک غذای مجلسی و محلی نیز شناخته می شود .در سایت فود کافی ما برای شما طرز تهیه ته چین مرغ خوشمزه را برای شما اورده ایم ؛ با ما همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
برنج : 4 پیمانه
سینه مرغ کامل بدون استخوان : 1 عدد
گلاب : 1 قاشق چایخوری
زرشک : 150 گرم
پودر دارچین : نصف قاشق چایخوری
خلال بادام یا پسته : به مقدار دلخواه
زعفران دم کرده : 5 قاشق غذا خوری
پودر قند : 1 قاشق چایخوری
زرد چوبه : یک قاشق چایخوری
روغن : به مقدار دلخواه
نمک : دو قاشق چایخوری ( بستگی به نظر شما مقدار استفاده از نمک دلخواه است )
فلفل سیاه : به مقدار دلخواه
زرده تخم مرغ : 2 عدد
ماست : 1 پیمانه
پیاز : 1 عدد ( متوسط )
آّب : 2 لیوان
طرز تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر
طرز تهیه مرحله به مرحله ته چین مرغ
مرحله اول :
قبل از انجام هر کاری برنج هارا بستی که به نوع ان بین 40 دقیقه تا سه ساعت به همراه یک قاشق چایخوری و اب ولرم نم کنید
مرحله دوم :
در این مرحله زرشک ها را به مدت 20 دقیقه در اب نم کنید و اجازه دهید تا زرشک ها به صورت کامل نم بکشند.
طرز تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر
مرحله سوم :
ابتدا پیاز را نگینی خورد کرده و داخل قابلمه ریخته و به آن سینه مرغ ، زرد چوبه و پودر دارچین
( می توانید از چوب دارچین نیز استفاده کنید ) را اضافه کرده و روی شعله با حرارت متوسط قرار دهید تا مرغ اب پز شود.
نکته ( برای اینکه مرغ طعم بهتری بگیرد و ادویه ها جذب مرغ شوند بهتر است بگذارید اب ان خشک شود )
مرحله چهارم :
پس از این که مرغ کامل پخته شد ان را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا سرد شود.
پس از اینکه مرغ سرد شد آن را به صورت ریش ریش خرد کنید.
طرز تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر
مرحله پنجم :
در این مرحله پس از انکه مرغ را ریش ریش کردید داخل یک ماهیتابه کمی روغن ریخته و مرغ ها را به ان اضافه کنید و اجازه دهید کمی تفت بخورد،سپس به ان ادویه ها ( دارچین ، فلفل سیاه ، کمی نمک) و اگر احتیاج بود می توانید کمی زرد چوبه هم به ان اضافه کنید و به تفت دئادن ادامه دهید تا مرغ ادویه ها را به خود جذب کند. سپس مرغ را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا سرد شود.
مرحله ششم :
زرشک ها را که در ابتدا خیسانده بودید ابکشی کرده و با کره یا روغن و پودر قند در یک تابه با حرارت مناسب تفت دهید تا رنگ زرشک ها درخشان و زرشک ها کمی پفکی شوند سپس تابه را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.
طرز تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر
مرحله هفتم :
در ادامه قابلمه مناسبی را انتخاب کرده و ان را اب کرده و روی حرارت قرار دهید تا اب جوش بیاید. پس از جوش امدن اب برنج ها را که از قبل نم کردید همراه با کمی روغن و نمک اضافه کنید و اجازه دهید تا پخت اولیه برنج انجام شود.
(در این مرحله برنج باید کمی نرم شود اما مغز ان سفت باشد سپس آن را آب کشی کنید.)
مرحله هشتم :
زرده های تخم مرغ را در یک ظرف بزرگ ریخته و کاملا هم بزنید تا به خوبی با هم مخلوط شوند.
طرز تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر
مرحله نهم :
در ادامه ماست را به تخم مرخ ها اضفه کرده و به خوبلی هم بزنید تا تمامی مواد با هم مخلوط شوند. وقتی مواد با هم ترکیب شدند گلاب و زعفران دم کرده را به مواد اضافه کرده و با هم ترکیب کنید تا رنگ مواد عوض شود.
مرحله دهم :
در این مرحله برنج های ابکش شده را به ظرف مواد ( تخم مرغ و ماست ) اضافه کرده و به ارامی و با قاشق با هم مخلوط کنید.
مرحله یازدهم :
قابلمه ای که برا پخت ته چین انتخاب کرده اید را با روغن چرب کنید ( دیواره های قابلمه هم باید چرب شود )
طرز تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر
مرحله دوازدهم :
نصف مخلوط برنج را در قابلمه ریخته و آن را با پشت قاشق به خوبی فشار دهید ، سپس مخلوط مرغ را به همراه کمی زرشک روی برنج ها بریزید .
در ادامه برنج ها را روی مرغ ها ریخته و دوباره با پشت قاشق برنج ها را فشرده کنید ته در زمان پخت ته چین ، برنج ها جدا نشوند.
مرحله سیزدهم :
در ادامه کره ها را به تکه های کوچک تقسیم کرده و روی برنج ها قرار دهید . حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و در زمان 45 دقیقه بگزارید دم بکشد.
طرز تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر
مرحله اخر :
حالا ظرف ته چین را به ارامی در ظرف مناسبی برگردانده و سپس روی ان را با زرشک و خلال پسته تزئین کنید.
نوش جان